Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вкусна мусака от зелен фасул

Вкусна мусака от зелен фасул

Вкусна мусака от зелен фасул
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"А помните ли тази ретро рецепта за мусака от зелен фасул - все така е актуална и търсена"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • сирене - 200 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства и се сварява в леко подсолена вода.

Междувременно в тиган с малко олио се запържват ситно нарязаните глави лук и настърганите моркови.

Когато омекнат, към тях се прибавя отцеденият зелен фасул и зеленчуците се задушават на тих огън за около 5 минути.

Всичко се прехвърля в йенска тава и мусаката се поръсва с натрошеното сирене.

Яйцата се разбиват с киселото мляко и се залива с тях зеленият фасул.

Поръсва се със ситно нарязания магданоз и мусаката от зелен фасул се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.

Източник: ‎Mira Rumenova‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: