Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от картофи със зелен фасул

Мусака от картофи със зелен фасул

Мусака от картофи със зелен фасул
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Лятна мусака, идеална за топлото време...не е с кайма, но задължително ѝ добавете малко кисело мляко с чесънче"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • зелен фасул - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз
  • риган
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се като класическата мусака, само че е постно.

Първо се почиства зеленият фасул и се нарязва на парченца от 1-2 см. Обелват се картофите и се режат на кубчета, лукът се реже на ситно.

Загрява се олио и запържваме лука, добавят се картофи и зелен фасул да се задушат с малко сол. Сипвам настърган домат и червен пипер, риган и нарязан магданоз.

Налива се гореща вода да покрие продуктите. Прехвърля се в тава. Печем, докато водата се изпари.

Разбиват се яйцата с киселото мляко и брашното. Заливаме постната мусака и запичаме отгоре. Поднасяме с магданоз, а може и с кисело мляко с чесън.

Много леко и вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: