Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и почистват от семена и люспи.
Чушки и лукът се нарязват на парчета.
В тиган се сгорещява олио и сипваме нарязаните чушки и лук да се задушат, докато омекнат.
Домати се обелват и нарязват на малки кубчета. Прибавят се в тигана заедно с нарязаните скилидки чесън и ястието се готви на тих огън за кратко.
Прибавя се червен пипер 1 ч.л. и поръсваме с брашното, като се разбърква с дървена лъжица.
Сипва се 150 мл вода и оставяме миш-маша на слаб огън да къкри, докато изври водата и зеленчуците омекнат.
Накрая се овкусява със сол, захар и босилек.
Постният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!
Лятно, вкусно и постно!