Макарони с телешка кайма на фурна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
548
704
2
03/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните предварително в подсолена вода и малко зехтин.

Слагаме останалия зехтин в тига и запържете последователно нарязания на ситно лук и на дребно нарязаната червена чушка.

Бъркаме и щом омекнат, добавяме предварително овкусена по ваш вкус със сол, шарен пипер и риган телешка кайма.

Запържваме и добавяме доматеното пюре.

След 10 минути махаме соса от огъня.

Изсипваме сварените макарони към соса и разбъркваме добре.

Прехвърляме ястието в тава.

Поръсваме макароните с телешка кайма обилно с кашкавал и запичаме до златист цвят.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар