Свинско печено за Нова година

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Чирак
311
50
360
1
03/08/2019
"Не можем да си позволим да прекараме новогодишната нощ без свинско печено на трапезата "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо816
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе тестото. В купа сложете пресятото брашно, добавете зехтина, солта и излейте разтворената в топла вода и захар мая.

Замесете меко тесто. Направете го на топка, намажете със зехтин, покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло, докато удвои обема си.

Докато това става, пригответе месото. Нарежете на много ситно игличките розмарин, магданоза и скилидките чесън.

Намажете много добре месото със сол и зехтин. Натупайте го със зелените подправки. Почти го покрийте.

В голяма тенджера загрейте зехтин с една скилидка чесън за минутка.

Извадете скилидката и сложете месото. Запържете го за по 3-4 мин на страна. Полейте месото с виното. Изчакайте няколко минути да се изпари алкохолът и налейте зеленчуковия бульон.

Покрийте съда и гответе на умерен огън 20 мин. Извадете свинското, охладете!

Разточете тестото на набрашнена повърхност. От края му си изрежете с формичка звездички за украса. Покрийте месото с тънки резени прошуто крудо. Сложете месото в средата.

Завийте го добре от всички страни. Наредете звездичките по тестото. Намажете с разбит с прясно мляко жълтък. Поръсете със сусам.

Сложете тавата в НЕЗАГРЯТА фурна, включете на 160°C. и изпечете до приятен загар на тестото или около час и половина вашето свинско печено.

Изчакайте 15 мин, преди да нарежете вашето свинско печено за Нова година!

Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар