Начин на приготвяне
Първо си пригответе тестото. В купа сложете пресятото брашно, добавете зехтина, солта и излейте разтворената в топла вода и захар мая.
Замесете меко тесто. Направете го на топка, намажете със зехтин, покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло, докато удвои обема си.
Докато това става, пригответе месото. Нарежете на много ситно игличките розмарин, магданоза и скилидките чесън.
Намажете много добре месото със сол и зехтин. Натупайте го със зелените подправки. Почти го покрийте.
В голяма тенджера загрейте зехтин с една скилидка чесън за минутка.
Извадете скилидката и сложете месото. Запържете го за по 3-4 мин на страна. Полейте месото с виното. Изчакайте няколко минути да се изпари алкохолът и налейте зеленчуковия бульон.
Покрийте съда и гответе на умерен огън 20 мин. Извадете свинското, охладете!
Разточете тестото на набрашнена повърхност. От края му си изрежете с формичка звездички за украса. Покрийте месото с тънки резени прошуто крудо. Сложете месото в средата.
Завийте го добре от всички страни. Наредете звездичките по тестото. Намажете с разбит с прясно мляко жълтък. Поръсете със сусам.
Сложете тавата в НЕЗАГРЯТА фурна, включете на 160°C. и изпечете до приятен загар на тестото или около час и половина вашето свинско печено.
Изчакайте 15 мин, преди да нарежете вашето свинско печено за Нова година!
Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene!