Начин на приготвяне
Пилешкото филе трябва да престои 24 часа, накиснато в следната смес: ябълков сайдер, зехтин, сол, черен пипер и червен пипер.
Преди да се изпече на скара се изважда широк съд за 5-6 минути. Изпича се според спецификата на барбекюто, т.е. според температурата дали е на ток или дървени въглища и т.н.
За приготвяне на соса смесваме всички съставки и разбъркваме много добре.
За приготвяне на зеленчуците е необходимо да ги почистим, измием и нарежем на ленти.
Кипваме вода в тенджера и сипваме зеленчуците вътре.
Бланшираме ги за 10-12 минути. След това ги отцеждаме и ги подправяме със солта, зехтина и оцета.
Поставяме малко от зеленчуците в чиния, отгоре 1-2 пилешки каренца и накрая поливаме с 1-2 с.л. от соса.