Сочна мусака с патладжани

НелиНелиНовак
09/06/2013
"Мусака с патладжани, която ще приготвите повече от веднъж!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 760
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патлажданите се обелват, нарязват се на колелца и се слагат в съд, за да се отцедят от горчилката за 30 минути. След това се измиват със студена вода и се подреждат в намазана с олио тавичка, заливат се със зехтина и се запичат за 20-тина минути в загрята на 200 градуса фурна.

Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се задушават в малко зехтин, след което към тях се прибавят рендосаните домати. Доматеният сос се сгъстява и като се сгъсти, се добавя каймата. Подправя се със щипка захар и риган.

За приготвянето на заливката брашното се запържва до златисто в малко масло, след което се добавят водата и разбитите яйца. Сосът ври няколко минути и се отстранява от огъня.

В тавичка се редят ред патладжани, ред домати до изчерпване на продуктите. Мусаката се пече на 200 градуса. След около 30 минути печене се залива с приготвената заливка и се допича до златисто. По желание накрая се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Руди
Руди
21.10.2013 13:00
и кое не е правилно на рецептата
1
0
софи
софи
21.07.2013 10:26
и тази рецепта не е правилна
0
0