Моята капама със зеле, свинско и наденица

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
03/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • наденички - 500 г
  • свински котлети - 4 бр. с кост
  • свинско месо - около 300 г от по - тлъстото
  • кисело зеле - нарязано
  • ориз - 2 шепи
  • зелева чорба - около литър
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

На дъното на пръстен гювеч с вместимост 3 л налейте кафяна чашка зехтин.

Покрийте с нарязано на ситно кисело зеле, поръсете с чубрица, черен и червен пипер. Ръснете малко от ориза.

Сложете от надениците, нарязано по-тлъсто месо и котлети.

Покрийте със зеле, подправките и ориз.

Отново наредете от месото и надениците, докато свършите продуктите.

Разредете зелевата чорба с топла вода. Налейте я до гърлото на съда.

Захлупете капамата.

Изпечете капамата със зеле, свинско и наденица на 180°C за около 2 часа в предварително загрята фурна с вентилатор!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар