Арабски питки с мая

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор266841642
04/08/2019
"А пробвали ли сте арабски питки, но приготвени с мая - обзалагаме се, че веднага ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 447
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 230 г
  • мая - 1 ч.л. (суха)
  • вода - 120 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч л. (равна)
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Затоплено леко водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете за 10 минути, за да се активира. Щом на повърхността се появят малки балончета, маята е готова.

Прибавете я към брашното заедно с 2 супени лъжици олио.

Замесете гладко и средно твърдо тесто. Разделете го на 6 равни части, които оформете на топчетата. Завийте с памучна кърпа и ги оставете да починат 20 минути.

Разточете всяко върху набрашнен плот на много тънка кора, приблизително 26 см.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие на висока степен. След това намалете температурата (например от 6 степен, намалете на 4). Изпечете всяка питка равномерно от двете страни, докато се появят тъмни петънца. Времето за печене е приблизително по минута на всяка страна.

Готовите питки на тиган завийте с памучна кърпа, за да останат меки.

Много сполучливи арабските питки, подходящи за направата на домашен дюнер, които свършиха веднага след като поднесох на близките си.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар