Печено агнешко във фурна с фолио

06/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо713
  • Преглеждания за месеца713
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг (плешка)
  • лук - 1 връзка (пресен)
  • джоджен - 3 - 4 стръка (пресен)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре агнешкото месо. Може да го изпечете както цяло, така и нарязано на порционни парчета.

Поръсете със сол и втрийте с ръце.

Смесете мекото масло с червения и черния пипер. Разбъркайте добре и с тази смес намажете месото.

Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

Нарежете лука и джоджена на дребно. Сложете ги на дъното на тава и върху тях наредете месото. Полейте с една чаша вода и сложете алуминиево фолио.

Печете в загряна фурна на 200 градуса за около 3 часа, до готовност на месото.

10 минути преди да извадите печеното агнешко от фурната, махнете фолиото и върнете отново, за да се образува препечена коричка.

Поднесете печеното агнешко с прясна зелена салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар