Начин на приготвяне
Гъбите се почистват с влажна домакинска хартия, обелват се, пънчето се отстранява.
С малка чаена лъжичка много внимателно, за да не се разчупят, се изгребва реброваната им част, тъмната, не зная как се нарича.
Подреждат се в тавичка за печене върху хартия за печене, за удобство.
Поръсват се с черен пипер и със струйка от маринатата от сушените домати със супена лъжица или с вилица.
Оставят се настрана.
Скилидите чесън се обелват и наситняват с нож. Поставят се в блендер, добавят се нарязаните сушени домати, листата магданоз, кубчетата хляб, поръсва се с няколко листа босилек, риган и сол.
Завърта се на няколко оборота, докато сместа се превърне почти в паста. Изважда се.
С готовата смес се напълват гъбите.
Пълнените гъби се поръсват с кубчета моцарела.
Пълнените гъби със сушени домати се пекат на 180 градуса за около 15-17 мин.