Мерджемек с чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
05/08/2019
"Името едно такова интересно, вкусът един такъв - завладяващ "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете предварително чушките и ги обелете.

Нарежете зеленчуците на дребни парчета.

Измийте червената леща и я отцедете.

Загрейте олиото на умерена температура в тенджера на котлона.

Запържете нарязаните зеленчуци за около 10 мин, като разбърквате.

Добавете лещата и добавете около 600 мл топла вода. Оставете ястието да ври около 30 мин. Ако водата изври и супата е много гъста, добавете още.

В отделен съд разтопете 50 г от маслото. Добавете доматеното пюре и запържете леко, като постоянно разбърквате.

Добавете червения пипер, джоджена, чубрицата и сол на вкус. Отново разбъркайте.

Добавете маслото с подправките в супата и хубаво разбъркайте. Пасирайте сварената супа.

Ако Мерджемекът е прекалено гъста, добавете малко гореща вода. В малък огнеупорен съд загрейте другата част от маслото.

Запържете в него лютия червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Хубаво разбъркайте супата от леща.

Поръсете Мерджемека преди поднасяне върху супата и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар