Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Червена леща (Мерджемек чорба) без запръжка

Червена леща (Мерджемек чорба) без запръжка

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
125940
Червена леща (Мерджемек чорба) без запръжка
Снимка: Temenuzhka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Червена леща, която няма запръжка, а само страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч. (от 200 мл)
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена сурова + 1 бр. печена
  • чушка червена печена -
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1стрък или 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 1 ч.л. (колкото орех)
  • риган - 1щипка
  • вода - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и всички зеленчуци се измиват, почистват и нарязват на едро в средно голяма тенджера.

Добавят се олиото, солта и водата и се слагат да се сварят добре, след което се пасират (ако пасторът е с метален накрайник, може и директно върху огъня, ако е пластмасов - се дърпа тенджерата малко настрани да отдъхне).

Добавят се бучката масло и щипката риган към супата от леща и се оставя да ври още 2 мин. Отстранява се от котлона.

Мерджемек чорба се сервира топла, може да гарнираме с лъжица гъсто кисело/цедено мляко в края на чинията и стръкче магданоз за цвят.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: