Мерджемек с чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Мерджемек с чушки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Името едно такова интересно, вкусът един такъв - завладяващ"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г червена
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 2 бр. червени
  • масло - 100 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сушен
  • пипер - 1 с.л. червен, сладък
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете предварително чушките и ги обелете.

Нарежете зеленчуците на дребни парчета.

Измийте червената леща и я отцедете.

Загрейте олиото на умерена температура в тенджера на котлона.

Запържете нарязаните зеленчуци за около 10 мин, като разбърквате.

Добавете лещата и добавете около 600 мл топла вода. Оставете ястието да ври около 30 мин. Ако водата изври и супата е много гъста, добавете още.

В отделен съд разтопете 50 г от маслото. Добавете доматеното пюре и запържете леко, като постоянно разбърквате.

Добавете червения пипер, джоджена, чубрицата и сол на вкус. Отново разбъркайте.

Добавете маслото с подправките в супата и хубаво разбъркайте. Пасирайте сварената супа.

Ако Мерджемекът е прекалено гъста, добавете малко гореща вода. В малък огнеупорен съд загрейте другата част от маслото.

Запържете в него лютия червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Хубаво разбъркайте супата от леща.

Поръсете Мерджемека преди поднасяне върху супата и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: