Начин на приготвяне
Измиват се зеленчуците, чушката без семена се нарязва на кубчета, домати, обелени, режим на парчета, сиренето - на правоъгълници, колбаса на кръгчета при мен е кренвирш, а луканката на ленти.
Две гювечета се намазват с масло дъното и стените. Сипва се 1 ч.л. олио и нареждаме по 2-3 с л нарязани домати. Доматите предварително са овкусени с малко сол черен пипер, босилек и магданоз.
Следват кубчета от зелена чушка, парчета сирене , колбас кренвирш и луканка. Отново сипваме домати и чушката заедно с парченца от лютата, ако обичате или може да пропуснете.
Нареждаме втори ред парчета сирене и в средата се чуква по 1 яйце. Поръсва се нарязан магданоз, парченца масло и риган.
Затваря се с капаче и поставям върху тавата от печката. Слагат се във студен фурна, включвам на 200°C печем за 20 минути, намалява се на 180°C.
Изваждат се боженските гювечета и сваляме капака, връща се във фурната, докато стегне яйцето и готово.
Добър апетит!