Гъбен гулаш

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф78323610421
06/08/2019
"Специално за всички, които са изключили месото от менюто си - ароматен вегетариански гулаш с гъби "
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази вкусна автентична средиземноморска рецепта поднасят в Санторини - в селцето Иа.

Почистените гъби бланшираме в подсолена вода. Избираме по-малко по големина.

Поставяме ги в гевгир, за да се отцедят добра от водата.

Доматите и лука нарязваме на едри кубчета. Доматеното пюре разтваряме в малко от бульона.

Праха от манатарки накисваме също в част от бульона.

В тенджера с нагорещена мазнина задушаваме лука, докато омекне.

Прибавяме гъбите и 1/2 от маслото. Сипваме виното и оставяме алкохола да се изпари.

Тогава добавяме последователно червения пипер, доматеното пюре, праха от манатарките, кубчетата домати и говеждия бульон.

Следват подправките - черен пипер на зърна, сол и 1/2 дафин.

Майораната добавяме в края на готвенето, защото ароматът ѝ се разпада лесно.

Ястието се похлупва плътно с капак и се задушава при умерена температура до омекване на съставките.

Прибавяме останалата половина от маслото, майораната, цялата скилидка чесън и размитото в малко студена вода препечено брашно.

Задушаваме гъбения гулаш още 15 минути и отстраняваме от котлона.

Поднасяме в затоплени чинии и поръсваме с прясно смлян черен пипер.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар