Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия на скара

Скумрия на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Скумрия на скара
Снимка: Зори
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
190 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"Всички сме опитвали скумрия на скара, всички обичаме скумрия на скара!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 1 ч. ч
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства и се налага в следната марината.

Лукът се нарязва на ситно и с него се налагат рибите, които преди това са намазани обилно със зехтина и лимона. Поръсват се с малко сол и червен пипер и след като престоят около 1 час, се заливат с бялото вино и престояват така около 2 часа може и повече.

Оцеждат се и се пекат на скара или на жар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
510
46
33
22
10
Дай твоята оценка: