Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме патешките гърди, като махаме остатъците от пера и правим леки диагонални разрези.
Сгорещяваме олиото на тигана с щипка розмарин и поръсваме гърдите от двете страни със солта и пипера.
Оставяме гърдите с кожата надолу за около 15-20 мин, докато порозовеят, когато са готови, ги завиваме във фолио със стръкче розмарин и с лъскавата страна навън и ги слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор.
Запичаме Магрето за около 10-15 мин в зависимост до каква степен искате да са запечени.
Изваждаме ги, когато са готови, и почваме с редукцията.
В дълбок тиган слагаме 4-5 лъжички сладко и изчакаме да заври, добавяме портокаловия фреш и виното към него и бъркаме, докато не стане гъста текстура.
Разкошно патешко магре с редукция от вишни.