Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Гранисадо от лимон

Гранисадо от лимон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гранисадо от лимон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Общо
12 мин.
Порции
4
"Три съставки ви делят от приготвянето на страхотната лятна напитка Гранисадо"

Необходими Продукти

  • лимони - 3 бр. големи
  • захар - 200 г или на вкус
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гранисадо е ледена напитка, приготвяна в Испания предимно през летните месеци. Среща се във всяка една сладоледаджийница (heladeria), сладкарница (pasteleria) или бар.

Гранисадо се приготвя и в домашни условия и винаги е по-добрият вариант.

Представлява вид по-течно сорбе от замразен плодов сок и раздробен на ситни ледени късчета.

Вкусът на едно Гранисадо може да не е задължително плодов, а дори от кафе, млечен меренг, орчата и дори кока кола и други аромати, които в индустриални условия обикновено са изкуствени. В домашни условия можем да си приготвим това ледено удоволствие от истински плодове и едновременно за нас да бъде полезно и освежаващо.

Изисква се само да настържете на фино ренде жълтата част от кората на единият лимон и да изискате сока от всичките 3.

Сипете към тях захарта (по-добрият вариант е да използвате пудра) и водата. Разбъркайте и налейте в подходящ за замразяване съд.

Ако сте ползвали кристална захар изчакайте 15 минутки да се разтопи хубаво, като разбърквате от време на време.

Пъхнете във фризера за 3 часа и след това хубаво разбийте на кристалчета- това може да направите най-добре в блендер или подходящ кухненски робот, както и ръчно, например с вилица, тъй като сместа не се е втвърдила прекалено.

За да ви е по-лесно може да не чакате трите часа, а да бъркате през 1 час Гранисадото и така няма да се втвърдява много и ледчетата ще са по- податливи на раздробяване.

Поднесете в чашки със сламка и освежете своето лято.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: