Ципура с лимон

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Ципура с лимон
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Предложение за лек обяд или вечеря Ципура с невероятен лимонов аромат"

Необходими Продукти

  • ципура - 4 бр.
  • лимони - 3 бр.
  • копър
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ципурата и добре я осоляваме от всички страни. За подсилване на вкуса поръсваме добре отвътре с черен пипер.

Лимоните за предпочитане е да са био, защото ще ги ползваме с кората. Измиваме ги добре и режем на кръгчета.

Пълним всяка рибка с резени лимони и стръкче копър за аромат. Отгоре също може да се сложи лимон. Цялата стая ще мирише на печени лимони.

В тавичка намазнена с зехтин поставяме рибките и печем с фолио до готовност. Ако са по-дебели им е нужно повече време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: