Печена гъска

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947261572
Печена гъска1 / 2
10/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, ябълката и целината на кубчета и смесете всички продукти за плънката. Ако искате може да добавите и черния дроб на птицата нарязан на ситно. Подправете със сили черен пипер и напълнете гъската.

Нарежете 2 глави лук на филии и ги поставете на дъното на намазнена тава. Поставете отгоре напълнената птица, долейте вода, покрийте с фолио или пергаментова хартия и печете на 180 градуса за 1.5 - 2 часа (в зависимост от големината на гъската).

Около половин час преди да извадите пълнената птица от фурната я облейте с 2 с.л. студена вода, за да може кожата и да стане хрупкава.

Готовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с бульона. Подправя се със сол и черен пипер. Така получената смес се кипва за 3-4 минути на котлона и се поднася заедно с гъската.

Поднесете пълнената птица със задушени пресни картофки и/или зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: