Супа от пуешко бутче

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
07/08/2019
"Едно бутче и супата е готова за нула време - и ще има за всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пуешко бутче - 1 бр. охладено
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр. кромид
  • картофи - 1 бр.
  • фиде - 2 с.л.
  • домати - 1 бр., розов
  • растително масло - 2 с.л.
  • масло - 6 к.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер - 20 бр. на зърна
  • мащерка - 4 - 5 стръка, прясна
  • корени за супа - 1 връзка / изсушени магданоз и пащърнак/
  • магданоз - за поръсване на супата
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр. сока от цитруса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме пуешкото бутче в по-голяма тенджера със студена вода, около 2 литра. Към него прибавяме необходимите съставки за богатия питателен пилешки бульон - 1 лук, разполовен на две части, 1 морков, корените за супа, мащерка и зърната черен пипер.

Оставяме да заври на силен огън. Овкусяваме със сол и оставяме месото да поври до готовност.

Изваждаме пуешкото бутче в чиния, за да се охлади.

Пилешкия бульон прецеждаме в глинено гърне. Вкусът на супата, къкрила в него е неустоим.

Ако не разполагате с такова, гответе в тенджера.

Добавяме целия картоф, а лука и моркова са нарязани на ситни кубчета.

Обелваме ципата на сладкия розов домат. 1/2 от него настъргваме на едро ренде, а другата половина режем на кубчета.

След около 10-15 минути зеленчуците са се сварили и е време за обезкостеното пуешко месо, фидето и доматеното съдържимо.

Сварения картоф намачкваме и връщаме към пуешката супа.

Тя къкри на много слаб котлон. Поръсваме я с нарязан магданоз, прясно смлян черен пипер и доовкусяваме със сол, ако е необходимо.

Застройваме я с разбитите жълтъци и сметаната.

Маслото загряваме в нагорещен тиган, в който сме пуснали стръкчета прясна мащерка, за да го обогати с аромата си.

Поднасяме супата от пуешко бутче топла, прибавяйки по лъжичка от маслото и изцеден лимонов сок.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар