Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от грах с хрупкави скариди

Кремсупа от грах с хрупкави скариди

Кремсупа от грах с хрупкави скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • грах - 250 г пресен или замразен
  • картофи - 250 г нарязани на кубчета
  • зелен лук - 2 - 3 стръка, нарязан на ситно
  • зехтин - 30 мл
  • вода - 500 мл гореща
  • мента - 5 - 6 листенца свежа
  • сол
  • черен пипер
  • скариди - 10 бр.
  • бадеми - 30 г нарязани на ситно
  • зехтин - 10 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в дълбок тиган. Добавяме зеленчуците и задушаваме 7-8 минути. Сипваме горещата вода.

Подправяме със сол, черен пипер и листенца мента. Варим около 30 минути.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Почистваме скаридите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Овалваме ги в бадемите и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

Поливаме ги със зехтин и печем 5-6 минути.

Пасираме сварените зеленчуци до гладкост и посоляваме граховата кремсупа, ако е нужно.

Сервираме кремсупата от грах с хрупкавите скариди, листенца мента и струйка зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: