Начин на приготвяне
В купа смесете сиренето и рикотата. Прибавете пресятата пудра захар и меда. С миксер разбийте сместа за 5 мин. Накиснете желатина в студена вода. Когато омекне го сложете в малко затоплено прясно мляко и бъркайте докато се разтвори.
Изсипете в разбитата смес. В друга купа излейте силно охладената сметана. Разбийте с миксер до получаване на твърд сняг.
На малки порции прибавете сметаната към първата смес, разбивайки с миксер на най-ниската степен до получаване на пухкав крем.
Застелете форма по желание с парче домакински найлон. Изсипете половината от крема, върху него наредете пресни боровинки и изсипете останалия крем. Подравнете. Отгоре наредете бишкотите, потопени за кратко в прясно мляко.
Покрийте формата плътно със стреч фолио и приберете в хладилник за 12 часа.
Останалите боровинки сложете в малка тенджерка с 2-3 с. л. вода и още толкова захар. Сварете за 10 мин. В подходяща чиния обърнете формата със семифредото, отстранете найлона и покрийте десерта с боровинковия сос.
Чудесно лятно изкушение е вашето семифредо с боровинки! Опитайте!
Коментари