Начин на приготвяне
Яйцата, олиото и портокаловият сок се разбъркват в купа.
Всички сухи съставки – бакпулверът, брашното, захарта, портокаловата кора, сушените плодове, шоколадът и шамфъстъкът се смесват.
Към „мокрите“ съставки се прибавят на части „сухите“ и се разбъркват с лъжица, докато се получи лепкаво тесто.
Тестото се разделя се на две равни части и всяка от тях се слага върху прозрачно фолио, завива се и се оформя на салам.
Слагат се за около 30 мин във фризера, след това се прехвърлят в голяма квадратна тава /тази на фурната/ и се пекат за около 20 мин на 180 градуса.
След като се изпекат се режат на бишкоти. По желание кантучините се запичат за още 5 мин да станат хрупкави /аз пропускам тази част/.