Начин на приготвяне
Нарязваме патладжаните на шайби с дебелина 1. 5 см. Посоляваме го. Слагаме го в гевгир и изчакваме 30 минути, за да се отдели горчивия сок. Изплакваме го и го подсушаваме.
Загряваме фурната на 220 градуса.
Подготвяме си три купички. В едната смесваме брашното, солта и черния пипер. Във втората разбиваме двете яйца, а в третата разбъркваме галетата със сухия чесън.
Панираме филийките патладжан последователно в брашното, яйцата и галетата и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Поливаме ги с олиото и ги печем 30 минути, като ги обръщаме по средата на печенето.
Намазваме дъното на тавичка с 3-4 лъжици доматен сос. Подреждаме патладжани и сипваме половината от доматеният сос. Отгоре редим моцарела и листенца пресен босилек.
Следва ред патладжани, останалия доматен сос и листенца босилек. Поръсваме с настърган пармезан и печем 25-30 минути.