Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран патладжан с моцарела и доматен сос

Паниран патладжан с моцарела и доматен сос

Паниран патладжан с моцарела и доматен сос
Снимка: Илиана Балканска
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Най-хубавите неща в света са незаконни, неморални и ... много, много вкусни панирани патладжани с моцарела"

Необходими Продукти

  • патладжани - 800 г
  • сол - 1 ч.л.
  • За панировката
  • брашно - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 100 г
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • доматен сос - 500 мл
  • моцарела - 200 г, нарязана на шайби
  • босилек - пресен
  • олио - 50 мл
  • пармезан - 20 г настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на шайби с дебелина 1. 5 см. Посоляваме го. Слагаме го в гевгир и изчакваме 30 минути, за да се отдели горчивия сок. Изплакваме го и го подсушаваме.

Загряваме фурната на 220 градуса.

Подготвяме си три купички. В едната смесваме брашното, солта и черния пипер. Във втората разбиваме двете яйца, а в третата разбъркваме галетата със сухия чесън.

Панираме филийките патладжан последователно в брашното, яйцата и галетата и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Поливаме ги с олиото и ги печем 30 минути, като ги обръщаме по средата на печенето.

Намазваме дъното на тавичка с 3-4 лъжици доматен сос. Подреждаме патладжани и сипваме половината от доматеният сос. Отгоре редим моцарела и листенца пресен босилек.

Следва ред патладжани, останалия доматен сос и листенца босилек. Поръсваме с настърган пармезан и печем 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: