Рибена чорба по селски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019103
09/08/2019
"Рибените чорби биват всякакви, но ние най-харесваме тези по селски - страхотни са "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца430
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно една голяма глава лук. В тенджера загрейте кафяна чашка зехтин и запържете лука до златисто. Налейте около литър топла вода.

Оставете лука да поври за 10 мин. след което прибавете нарязаните на кубчета картофи. Бланширайте доматите за 2 мин. във вряща вода.

Обелете ги, почистете от семките и нарежете на малки парченца. Добавете ги във врящата чорба. Посолете и подправете с девесил, черен пипер и магданоз.

Почистената риба нарежете на парчета. Полейте я със сока на един лимон. Когато картофите са готови, добавете рибата и оставете чорбата да поври още около 5 мин.

Поднесете рибената чорба по селски гореща, поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар