Рибена чорба по селски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Рибена чорба по селски
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Рибените чорби биват всякакви, но ние най-харесваме тези по селски - страхотни са"

Необходими Продукти

  • риба - 400 г, в тази рецепта - пъстърва
  • домати - 5 бр.
  • картофи - 300 г
  • лук - 1 бр. глава
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • девесил
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно една голяма глава лук. В тенджера загрейте кафяна чашка зехтин и запържете лука до златисто. Налейте около литър топла вода.

Оставете лука да поври за 10 мин. след което прибавете нарязаните на кубчета картофи. Бланширайте доматите за 2 мин. във вряща вода.

Обелете ги, почистете от семките и нарежете на малки парченца. Добавете ги във врящата чорба. Посолете и подправете с девесил, черен пипер и магданоз.

Почистената риба нарежете на парчета. Полейте я със сока на един лимон. Когато картофите са готови, добавете рибата и оставете чорбата да поври още около 5 мин.

Поднесете рибената чорба по селски гореща, поръсена с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: