Домашен къпинов сироп с дъх на канела

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
09/08/2019
"Ето така се създават най-хубавите спомени - като поканиш любим да опита от домашния къпинов сироп с дъх на канела "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • къпини - добре узрели плодове
  • захар
  • лимонена киселина
  • канела - пръчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За къпиновия сироп използваме здрави и добре узрели плодове, поставяме ги в гевгир и ги измиваме под струя студена вода.

Изцедените къпини поставяме в чугунен или стъклен съд. Посипваме ги с 1 ч.ч. захар и ги покриваме със стреч фолио. Оставяме за 2 дни в хладилник на хладно.

След това плодовата маса се прецежда през тензух, като се разрежда с наполовина с вода. На 1 литър от тази течност се прибавя 1 кг захар.

Сиропът се поставя на силен котлон да поври и сгъсти. Подсилете вкуса на сиропа с пръчица канела.

Две-три минути, преди да отстраним съда от котлона, прибавяме лимонена киселина - по 1 ч.л. на 1 кг. захар.

Ако решите да сварите сиропа, не прибавяйте лимонтузу, а кипнете къпиновия сироп.

Затворете в чисти и сухи бутилки и кипнете за 5 минути от завирането на водата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар