Хрупкав патладжан на фурна с кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1484140215175
10/08/2019
"Хрупкав патладжан много бира пие, да не кажете,че не сме ви предупредили "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 600
  • Преглеждания за месеца27599
  • Преглеждания за седмицата6548
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр. (шарен)
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • зеленчукова подправка - 2 с.л.
  • черен пипер - по желание
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на средно дебели парчета и сложете в купа със солена вода. След около 20-30 минути изхвърлете водата и измийте със студена вода.

В купа смесете брашното, галетата и зеленчуковата подправка. Оваляйте всяко парче и подредете в тава, застлана с хартия за печене и намазана с олио.

Отгоре полейте с останалото олио и печете в загрята фурна на 200 градуса.

Преди изваждане поръсете с настърган кашкавал и запечете.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар