Постна картофена супа

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор306901804
12/08/2019
"Какво по-хубаво от топла, постна картофена супа в студен, есенен ден - нищо, разбира се "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 495
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете всички зеленчуци. Лука, моркова и чушката на ситно, картофите на дребни кубчета, а домата настържете.

Загрейте олиото и задушете в него лука и моркова за 2-3 минути, докато лукът омекне. Прибавете настъргания домат. Гответе още няколко минути, докато остане само на мазнина.

След това сложете брашното и разбъркайте. Прибавете на струя около 1. 5 литра топла вода, като разбърквате, за да не се образуват бучици.

Щом течността заври, добавете картофите, чушката, ситно нарязан корен от целина, сол и черен пипер на вкус.

Намалете температурата до средна и гответе 30 минути, до готовност на картофите.

След това прибавете фидето и гответе още 10 минути.

Поднесете готовата картофена супа топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар