Начин на приготвяне
Картофките се полусваряват в леко подсолена вода за около 15-16 минути. Трябва да са полуготови, а не преварени и меки. Охлаждат се и се срязват на две без да се белят.
Вътрешността се изстъргва със лъжица. Ако забележите, че са още много твърди и вътрешността трудно се отделя, ги попарете отново за кратко във вряща вода.
Обелете чоризото от ципата и сложете в купа. Ако искате заделете от него кръгчета преди да го обелите. Тях може впоследствие да поставите върху всяко картофче.
Към каймата от чоризо сложете сметаната, скълцаният магданоз, картофената вътрешност и черния пипер.
Пасирайте на гладка паста и напълнете с нея лодките от картофи. Сложете и парченце цяло чоризо, ако сте заделили.
Запечете за 10-12 минути във загрята на 200 градуса фурна, след това извадете тавичката, поръсете с настърган кашкавал и върнете за още няколко минути, за да се разтече или стане хрупкав - както предпочитате.
Поднесете пълнените картофи топли, поръсени със още свеж накълцан магданоз.
Добър апетит!