Начин на приготвяне
В купа сложете пилешката кайма, добавете яйцето, овкусете с настъргана лимонова кора, щипка прясна майорана, черен пипер. счукана скилидка чесън и настъргания пармезан. Омесете каймата. Приберете в хладилник за час, за да се овкуси добре.
Докато това става, разбийте двете яйца с настъргания пармезан и щипка сол. Загрейте в тиганче малко зехтин и изпържете омлет.
Бланширайте спанака, изцедете добре от водата. На парче намаслена хартия за печене разстелете каймата.
Покрийте с омлета, отгоре сложете спанака и с помощта на лъжица намажете рикотата. Завийте на руло. Разбийте един белтък. Намажете рулото и посипете с галета. Сложете рулото в тава застлана с хартия за печене.
Полейте обилно със зехтин. Изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна с вентилатор до приятен загар.
Поднесете печеното пилешко руло със зелена салата или гарнитура по ваш вкус!
Да ви е сладко!