Печено пилешко руло

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Печено пилешко руло
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Изискано, но много лесно за приготвяне ястие с пилешко, подходящо за по-специални случаи"

Необходими Продукти

  • за рулото
  • кайма - 400 г пилешка
  • пармезан - 20 г настърган
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - скилидка
  • майорана - щипка
  • лимонова кора - настъргана
  • сол
  • за пълнеж
  • яйца - 2 бр.
  • спанак - 200 г сварен
  • пармезан - 20 г настърган
  • рикота - 100 г
  • и още
  • белтъци - 1 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пилешката кайма, добавете яйцето, овкусете с настъргана лимонова кора, щипка прясна майорана, черен пипер. счукана скилидка чесън и настъргания пармезан. Омесете каймата. Приберете в хладилник за час, за да се овкуси добре.

Докато това става, разбийте двете яйца с настъргания пармезан и щипка сол. Загрейте в тиганче малко зехтин и изпържете омлет.

Бланширайте спанака, изцедете добре от водата. На парче намаслена хартия за печене разстелете каймата.

Покрийте с омлета, отгоре сложете спанака и с помощта на лъжица намажете рикотата. Завийте на руло. Разбийте един белтък. Намажете рулото и посипете с галета. Сложете рулото в тава застлана с хартия за печене.

Полейте обилно със зехтин. Изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна с вентилатор до приятен загар.

Поднесете печеното пилешко руло със зелена салата или гарнитура по ваш вкус!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: