Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на тънко като за пържоли.
Начукайте ги внимателно, за да не се разкъсат. Посолете ги и ги приберете в хладилника докато си направите заготовката от продуктите които ще сложете в рулото.
Изпечете червената капия. Обелете я и изчистете дръжките и семената. Разтворете я с един разрес (вижте в снимки в галерията).
Тиквичката нарежете на кръгчета. Изпържете ги до полуготовност, като ги оваляте в брашно.
Гъбите също нарежете на кръгчета и също ги изпържете.
Направете маслена смес, като към мекото краве масло добавете 2 щипки сол, подправката за пиле и чесъна на прах.
Разтелете стреч фолио и върху него наредете месото в правоъгълник. Намажете обилно с маслената смес.
Започнете да нареждате продуктите.
Първо, сложете червената капия и поръсете с малко сол. Крема сиренето и твърдото сирене размесете добре и разнесете върху капията.
Следващия пласт е от тиквичките и върху тях са гъбите.
Увийте внимателно рулото, стегнете го добре и го сложете във фризера за 2 часа, за да стегне.
Когато рулото се е втвърдило достатъчно, нарежете го на шайби с дебелина около 2 см.
Овалвайте всяко парче в разбитото яйце и после в галетата и подреждайте в тава, в която сте застлали с хартия за печене.
Печете голямата руладина в предварително загрята на 220 °C фурна за 30-35 минути или докато се получи златна коричка.
За соса смесете крема сиренето със сметаната и счукания чесън. Посолете и добавете малко копър.
Готовото солено руло сервирайте топло. Гарнирайте по ваш вкус пилешкото руло.
Можете да премахнете или добавите продукти, които на вас ви харесват, в рецептата за пилешко руло с богата плънка.
Да ви е сладко!