Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешко руло с богата плънка

Пилешко руло с богата плънка

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Пилешко руло с богата плънка
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Пилешко руло с богата плънка, заради което гостите ви ще дойдат след няколко дена пак"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • червена капия - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 4 големи
  • крема сирене - 1/2 пак.
  • краве сирене - 100 г
  • масло - 60 г меко
  • брашно - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - за овалване
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - за пилешко месо
  • чесън на прах - на вкус
  • олио - 30 мл
  • За соса
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • крема сирене - 1/2 пак.
  • чесън - 3 скилидки
  • копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на тънко като за пържоли.

Начукайте ги внимателно, за да не се разкъсат. Посолете ги и ги приберете в хладилника докато си направите заготовката от продуктите които ще сложете в рулото.

Изпечете червената капия. Обелете я и изчистете дръжките и семената. Разтворете я с един разрес (вижте в снимки в галерията).

Тиквичката нарежете на кръгчета. Изпържете ги до полуготовност, като ги оваляте в брашно.

Гъбите също нарежете на кръгчета и също ги изпържете.

Направете маслена смес, като към мекото краве масло добавете 2 щипки сол, подправката за пиле и чесъна на прах.

Разтелете стреч фолио и върху него наредете месото в правоъгълник. Намажете обилно с маслената смес.

Започнете да нареждате продуктите.

Първо, сложете червената капия и поръсете с малко сол. Крема сиренето и твърдото сирене размесете добре и разнесете върху капията.

Следващия пласт е от тиквичките и върху тях са гъбите.

Увийте внимателно рулото, стегнете го добре и го сложете във фризера за 2 часа, за да стегне.

Когато рулото се е втвърдило достатъчно, нарежете го на шайби с дебелина около 2 см.

Овалвайте всяко парче в разбитото яйце и после в галетата и подреждайте в тава, в която сте застлали с хартия за печене.

Печете голямата руладина в предварително загрята на 220 °C фурна за 30-35 минути или докато се получи златна коричка.

За соса смесете крема сиренето със сметаната и счукания чесън. Посолете и добавете малко копър.

Готовото солено руло сервирайте топло. Гарнирайте по ваш вкус пилешкото руло.

Можете да премахнете или добавите продукти, които на вас ви харесват, в рецептата за пилешко руло с богата плънка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: