Рататуй Капрезе

Рататуй Капрезе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
4 / 5
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Винаги сме готови да си хапнем вкусен рататуй с много зеленчуци и много моцарела"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - връзка
  • моцарела - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и тиквичката. Нарежете ги на колелца и посолете. Оставете ги за половин час в купа.

Нарежете лука, чесъна и чушката на дребно, а доматите на малки квадратчета. В тиган загрейте малко олио и запържете лука. Добавете чесъна и чушката. След няколко минути и доматите.

Сложете сол и малко захар. Варете докато се сгъсти сосът. Малко преди да изключите, нарежете пресен босилек, но не всичкия.

В друг тиган налейте олио и изпържете патладжана и тиквичките за кратко, колкото леко да се запържат. Изцедете върху кухненска хартия.

Вземете тавичка, сложете соса на дъното, а отгоре наредете зеленчуците…. Патладжан, тиквичка, домат, моцарела, лист босилек - до изчерпване на количеството. Поръсете с малко зехтин и черен пипер.

Печете на 180 градуса за около 40 минути. Поръсете рататуя с още моцарела, върнете тавата за 5 минути, колкото да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: