Картофена яхния в тенджера под налягане

13/08/2019
"С тенджерата под налягане яхнията става готова буквално за минути - няма нужда да губите време в чакане "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на големи парчета. Обелете лука и моркова. Нарежете ги на дребно, заедно с чушката.

Сложете в тенджера 4 с.л. олио и изчакайте да загрее. Добавете лука, моркова и чушката. Изчакайте да се задушат. Добавете картофите.

Запържете за кратко и сложете домата, нарязан на дребно. След няколко минути добавете брашното и червения пипер.

Запържете за 1-2 минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сложете подправките, заедно с целината и дафиновия лист.

Затворете тенджерата и изчакате да започне да излиза парата. Засечете 10 минути.

Махнете от котлона и отворете клапана. Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Сервирайте веднага, вашата яхния с картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар