Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Ягодов чийзкейк без печене

Ягодов чийзкейк без печене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Правим страхотен чийзкейк без печене - не, не ви каним, само се фукаме"

Необходими Продукти

  • Блат
  • бисквити - 200 г маслени, ронливи
  • масло - 90 г
  • Чийз смес
  • крема сирене - 400 г тип Филаделфия
  • сметана - 210 мл течна, сладкарска, неподсладена
  • желатин - 8 г., 4 - 5 листа
  • захар - 70 г
  • сладко от ягоди - около 150 г за покриване на тортата
  • ягоди - 6 - 8 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер или се натрошават в устойчив найлонов плик, минавайки отгоре с точилка или твърд подходящ предмет. Смесват се с разтопеното масло и се разстилат в тавичка с откопчаващо дъно с диаметър 24-26 см.

Блатът се заравнява и притиска с обратната страна на лъжица, за да стане компактен и твърд. Прибира се във фризер, за да стегне маслото, докато се приготвя сместа за тортата.

Сметаната и захарта се загряват на умерен огън. Добавя се крема сиренето и се разбива хубаво до хомогенна смес. Не се допуска да завира.

Дърпа се от котлона и се оставя две три минути така, за да не е прекалено вряла.

Желатинът се хидратира в студена вода и се добавя към чийзсместа. Добре е да следите указанията на опаковката, защото понякога различните марки се различават и в процентите желиращ ефект. Затова преценете според количеството смес колко от вашия желатин ще ви е нужен.

Сместта се разбърква много добре, за да се разтвори желатина и се изсипва върху стегналия блат.

Оставя се да изстине, покрива се със стреч фолио и се прибира в хладилнк за 5-6 часа или една нощ, хубаво да стегне.

Готовата торта се намазва с ягодово сладко, може и мармалад, и се украсява с пресни ягоди, точно преди да се поднесе. Когато дъното на тавата се откопчава предварително се минава по ръбовете с навлажнен остър нож.

Лесна, класическа торта, която никога няма да ви изневери и винаги е сполучлива и любима.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела
Габриела
Да, с овесените бисквитки също едобре леко да се запече. Резултата накрая е страхотен :)
Хубав ден желая!
14.08.2019 13:52
Габриела
Габриела
Заслужава си, разбира се :)
А пробвали ли сте с овесени бисквити? :)
13.08.2019 18:03
1
Покажи всички подкоментари
Габриела
Габриела
Изглежда много вкусноо.. нямам търпение да опитам рецептата :)
13.08.2019 15:22
1
1
Покажи всички подкоментари