Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Чихиртма - арменска пилешка супа

Чихиртма - арменска пилешка супа

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Чихиртма - арменска пилешка супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 пиле (около 700 г)
  • лук - 4 глави
  • масло - 75 г
  • брашно - 50 г
  • оцет - 2 - 3 с.л. винен
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • кориандър - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте шафрана с 1/2 ч.ч. вряща вода, покрийте го и оставете на топло за 2-3 часа. След това го прецедете и запазете получения екстракт.

Залейте пилето със студена вода и варете, като отпенвате бульона.

Свареното пилешко месо се наразва, а бульонът се прецежда и се връща на котлона.

Загрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук до златисто. Запържения лук и нарязаното пилешко месо върнете обратно в бульона. Добавете и брашното, което предварително е препечено в сух тигани размито с малко вода.

Разбъркайте добре и оставете да кипне.

Разбийте белтъците. Сипете при тях малко от бульона, но внимавайте да не се пресекат. Добавете шафрановия екстракт, оцета и ситно нарязания пресен кориандър. Подправете със сол и свалете супата от огъня.

Поднася се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elizabeth Boghossian
Elizabeth Boghossian
Белтъците ли се ползват или жълтъците
17.01.2014 19:20
1
пинко
пинко
хора,моля ви уточнявайте количествата на подправките и ако позволява рецептата да казвате и заместители на по трудно откриваемите съставки ;) благодаря
17.06.2013 19:04