Арменска супа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Арменска супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4
"Покрай вкусните арменски сладки всички забравят какви великолепни супи предлага Арменската кухня. Да си припомним"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - подсолена 1 л.
  • кускус - 1 ч.ч.
  • масло - 15 г
  • джоджен
  • сирене - за гарниране или кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете водата да заври и пуснете кус - кус да се вари.

През това време разбийте яйцата, прибавете брашното. Разбъркайте на хомогенна смес. Разбийте млякото и го добавете към сместа.

Щом се свари кус-кусът, прибавете сместа при непрекъснато бъркане. Така ври 5 минути на тих огън без да се захлупва.

Стопете бучка масло и пуснете в него щипка стрит джоджен. Сипете в супата, разбъркайте и свалете от огъня.

Може да поднесете арменската супа с малко настъргано сирене или кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
42
30
21
10
Дай твоята оценка: