Агнешка супа по турски

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Агнешка супа по турски4 / 4
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г сварено
  • фиде - 3 с.л. Арпа шехрийе
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • черен пипер - 1 к.л.
  • За застройката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме агнешкото месо и разделяме на малки парчета.

После взимаме една тенджера, слагаме олио вътре и добавяме нарязания лук, морков и пипер, запържваме за малко и доливаме вода, около литър и половина, и чакаме да заври.

След като заври слагаме месото и фидето, моето месо беше много мазно, затова сложих една лъжица олио, вие може повече да сложите.

След като и фидето се сготви слагаме сол, черен пипер и джоджен.

Правите застройката с кисело мляко и брашно, добавяте вътре в супата и варите още пет минути, агнешката супа по турски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: