Пилаф с гъби

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пилаф с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • гъби - 500 г пресни по избор
  • масло - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре гъбите и както са цели ги сварете в подсолена вода за 15 минути. Извадете ги, оставете ги да се отцедят и ги нарежете на парчета.

В гъбената отвара сварете до полуготовност ориза. При нужда може да долеете още вода.

Загрейте половината от маслото в широк тиган с капак. Добавете към него ориза и гъбите и разбъркайте. Добавете и останалата половина масло и задушавайте на много тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христина
Христина
А някаква подправчица няма ли?
17.10.2013 19:44
1
Валентина Печева
Валентина Печева
Каква е разликата между пилаф и ризото/ в националността на ястията/ ?
03.10.2013 11:38
2
Анелия Керемидчийска
Анелия Керемидчийска
Много е вкусно
92456
18.09.2013 22:05
1