Начин на приготвяне
Лукът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера с малко олио и задушават. Когато омекнат, се прибавят почистените и нарязани гъби. Зеленчуците се разбъркват периодично.
Щом омекнат гъбите, се прибавят ситно нарязаните или счукани скилидки чесън и настърганият домат. Готви се така около десет минути или докато се изпари водата от домата, след което се прибавя булгур.
След кратко разбъркване в тенджерата се наливат две чаени чаши зеленчуков бульон, прибавя се сол на вкус, черният пипер, кимионът и листенцата на две - три стръка прясна мащерка.
Оставя се да ври около десет минути, след което котлонът се изключва, а тенджерата се похлупва с капак. Капакът не се маха, а се оставя така за половин час през който булгурът ще поеме течността и ще набъбне.
Готовият пилаф с булгур се сервира поръсен с пресен магданоз.
Пилаф от булгур с гъби е полезна и икономична рецепта, която ще ви стане любима.