Задушен зелен боб с чесън

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак275412941
13/08/2019
"Уж само малко хапнахме, а като гледаме половината тенджера е заминала вече "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 710
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеления боб. В дълбок тиган загрейте една кафена чашка зехтин. Сложете скълцания на дребно чесън и щипка магданоз. Запържете за 2-3 мин. Добавете зеления боб.

Пържете още 5 минути, като разбърквате. Налейте около 200 мл топла вода и захлупете съда.

Задушете на слаб огън до омекване на боба или докато остане на мазнина. Отдръпнете готовия боб от котлона. Сложете в подходяща за сервиране чиния.

Поръсете с копър и поднесете като гарнитура към печено месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар