Телешки пържоли с гъбен сос в йенска тенджера

14/08/2019
"И месцето се реже като масло - сочно и ароматно, гъбеният сос просто довършва кулинарната ни идилия "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите осолих и овкусих с риган, мащерка, кимион и черен пипер. Оставих ги за около 30 минути в хладилник, за да поемат ароматите на подправките.

Запечатах на тиган с малко брашно до златисто. Наредих в йена, залях с 1 ч.ч.вода и бяло вино и запекох във фурната да готовност по вкус.

Междувременно приготвих гъбения сос.

Гъбите с нарязан на ситно пушен свински бекон задуших с малко масло. Добавих 2 с.л препечено бяло брашно, залях с част соса на пържолите, 1 гъбен бульон, предварително разбит с вода и струйка вино.

Поднесох пържолките, обилно заляти с ароматния гъбен сос и тараторче.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар