Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете гладко и еластично тесто за пица. Набрашнявайте плота, докато месите, за да не ви лепне в началото.
Оставете тестото да втаса в намазнена със зехтин купа за 30-40 минути или докато удвои обема си.
Разточете на две кръгли или правоъгълни тънки пици, може и една цяла, голяма.
Намажете с доматен сос, поръсете със босилек и моцарела и разпределете малки парченца пилешко месо. Чукнете пъдпъдъчите яйца небрежно отгоре и посолете. Може да напръскате и малко зехтин върху пицата.
Изпечете домашната пица на 190 градуса в предварително загрята фурна, докато видите, че по ръбчетата покафенее, а пилето е побеляло и яйцата са напълно готови.
Поднесете пицата с пиле и пъдпъдъчи яйца топла.
Добър апетит!