Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пиле и пъдпъдъчи яйца

Пица с пиле и пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пица с пиле и пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
36 мин.
Порции
10
"Доста богата пица с пиле и пъдпъдъчи яйца, която ще ви се услади до неузнаваемост"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 400 г
  • вода - 230 мл
  • зехтин - 30 г
  • мая - 20 г жива или 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • Плънка
  • пилешки гърди - 200 г
  • доматен сос за пица - 6 - 7 с.л. пълни
  • пъдпъдъчи яйца - 10 - 12 бр.
  • босилек - 3 щипки сушен
  • моцарела - около 200 г полузряла, настъргана
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесете гладко и еластично тесто за пица. Набрашнявайте плота, докато месите, за да не ви лепне в началото.

Оставете тестото да втаса в намазнена със зехтин купа за 30-40 минути или докато удвои обема си.

Разточете на две кръгли или правоъгълни тънки пици, може и една цяла, голяма.

Намажете с доматен сос, поръсете със босилек и моцарела и разпределете малки парченца пилешко месо. Чукнете пъдпъдъчите яйца небрежно отгоре и посолете. Може да напръскате и малко зехтин върху пицата.

Изпечете домашната пица на 190 градуса в предварително загрята фурна, докато видите, че по ръбчетата покафенее, а пилето е побеляло и яйцата са напълно готови.

Поднесете пицата с пиле и пъдпъдъчи яйца топла.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: