Хрупкави калмари в темпура

15/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • калмари - 4 - 6 туби
  • соев сос - 20 мл
  • чили - 1/2 ч.л. едро смляно
  • За темпурата
  • брашно - 100 г пшенично
  • нишесте - 100 г царевично
  • вода - 200 мл газирана ледено студена
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • олио - 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите от ципата и гъвкавия гръбнак. Измиваме ги под течаща вода. Подсушаваме ги и ги режем на кръгчета с дебелина около 2 см.

Мариноваме ги за 30 минути в соевия сос и смляното чили.

За темпурата в купа смесваме сухите съставки. Добавяме газираната вода и разбъркваме на гладка каша.

Овалваме калмарите в брашно (като изтупваме излишното), а след това ги потапяме в темпурата.

Пържим калмарите пане в дълбок съд със сгорещена мазнина (170-180 градуса) до златисто.

Сервираме хрупкавите калмари в темпура веднага.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар