Тиквеник с многолистно тесто

17/08/2019
"Страхотен тиквеник - в кухнята това не е обида, а комплимент за готвача, който го е приготвил "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо630
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • многолистно тесто - 1 пак
  • ябълки - 1 бр.
  • пюре от тиква - 120 г
  • кафява захар - 2.3 с.л.
  • пекан - 1 шепа орехи
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете тестото и сложете пюрето от тиква по дължината на долната широка част.

Обелете, измийте и нарежете ябълката на малки кубчета. Сложете и нея равномерно.

Поръсете със захарта, канелата и пекана, които предварително сте начупели на дребно.

Завийте на руло. Направете разрез по дължината, като внимавате да не стигате до долната част на тестото.

Усучете рулото, прегънете на две и отново усучете. Сложете в тавичка, застлана с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса и печете тиквеника до готовност около 30 минути.

Поръсете тиквеника с многолистно тесто с пудра захар, след като сте охладили напълно.

*Пюрето от тиква направих, като предварително запекох тиквата в тавичка, нарязана на малки парчета и с малко количество кафява захар. Не слагайте вода, за да не стане водна. След като се охлади, я пасирах с пасатора.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар