Пълнени гъби с хлебни трохи

16/08/2019
"Специално за онези, които обичат пълнените гъби - с интересна плънка и лесни за приготвяне "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • печурки - 250 г едри
  • хляб - 1 филия, голяма, сух
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - около 8 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.Сухият хляб се смила на трохи, не прекалено ситни. Използва се само средата.

2. Шапките на гъбите се обелват от повърхностният слой и се почистват с влажна чиста кърпа.

3. Пънчетата заедно с чесъна се кълцат на много ситно и се запържват с част от зехтина. Когато станат златисти, се добавят хлебните трохи, посолява се и се пържат и те до златист загар при непрестанно разбъркване. Ако на места остават сухи, се поръсва с още малко зехтин, за да поемат.

4. В леко намазнен тиган се запичат от двете страни шапките на печурките. Първо се слагат от страната на отвора и когато се обърнат в дупчиците, се ръсва малко зехтин и сол. Изваждат се в плато внимателно с щипка, за да не се разлее сосчето, насъбрано в отворите.

5. Всяка гъба се пълни със ароматните хрупкави трохи и ако те са добре препърженки, дори и да се напоят със соса от вътрешността на гъбите, пак ще си останат хрупкави.

6. Готовите пълнени гъби с хлебни трохи се поднасят топли, поръсени със пресен накълцан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар